Young Professionals. Nieuwe oplossingen

Opdrachtgever: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Transitie: Naar een actieve groep Young Professionals die door design thinking werkt aan oplossingen voor ziekenhuisbrede vraagstukken.

Uitdaging: Hoe betrekken we de Young Professionals bij vraagstukken uit het ziekenhuis? En enthousiasmeren we ze om te werken aan oplossingen?

  • ONTWERPEND DENKEN
  • ONTWERPENDE ORGANISATIE
Back to overview

“Door deze slimme aanpak werkten we tegelijkertijd aan verschillende doelen. De Young Professionals werden actief betrokken en als ‘bijproduct’ kwamen we tot oplossingen voor de verduurzaming van het ziekenhuis.”

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland wilde Young Professionals in de organisatie betrekken bij concrete vraagstukken. Wij daagden ze uit met de eerste Jong Franciscus Challenge met als doel de verduurzaming van het ziekenhuis. We lieten de Young Professionals ervaren hoe je met design thinking tot werkbare en concrete oplossingen komt. De gebruikte methode legden we vast in een stappenplan. Op basis hiervan kan het Franciscus Gasthuis voortaan zelf challenges organiseren.

Extra innovatiekracht

Tijdens de drie bijeenkomsten gebruikten we design thinking als methode om tot goede en ‘herhaalbare’ oplossingen te komen. Het betrekken van jonge medewerkers zorgt hierbij voor vernieuwende ideeën en extra innovatiekracht.

Zelf aan de slag

De deelnemers leerden hoe ze ideeën en concepten kunnen creëren en testen vóórdat ze geïmplementeerd worden. Ook maakten ze kennis met onderzoek naar behoeften van gebruikers, ideeontwikkeling en creatieve methoden. Met het stappenplan kan het Franciscus in de toekomst zelf nieuwe challenges organiseren.

  • ONTWERPEND DENKEN
  • ONTWERPENDE ORGANISATIE