Toekomstdebat gezond 2030

Opdrachtgever: UMC Utrecht
Jaar: 2019

Transitie: Op weg naar de zorg van de toekomst.

Uitdaging: Het betrekken van medewerkers bij de nieuwe strategie.

  • TOEKOMST
  • ZORG
Back to overview

"Door in de dialoog goed te luisteren naar elkaars expertise uit verschillende rollen - van bestuur tot aan het bed - zijn relevante rode draden gevonden en vertaald naar toekomstbeelden"

Hoe ziet de toekomst van het UMC Utrecht eruit volgens patiënten, studenten, onderzoekers, verplegend personeel, artsen, de raad van bestuur en andere medewerkers? En wat vinden zij daarin belangrijk? DIG ontwikkelde een creatief concept om deelnemers gezamenlijk toekomstbeelden te laten maken en te delen met elkaar.

Nieuwsberichten uit de toekomst

Met creatieve werkvormen prikkelde DIG deelnemers om een ander perspectief te nemen en concreet te worden. Zo ontwierpen zij
tijdens een ‘pressure cooker sessie’ nieuwsberichten uit de toekomst voor specifieke media zoals het FD, LINDA en NU.nl, waarin ze een belangrijke ontwikkeling van het UMC Utrecht in 2030 aankondigden.

300 medewerkers

Ruim 300 mensen namen de tijd om mee te denken en maakten tientallen nieuwsberichten onder de creatieve begeleiding van DIG. Deze schat aan toekomstbeelden en de rode draden die DIG hieruit haalde, helpt het UMC Utrecht om vorm te geven aan de nieuwe strategische periode 2020-2025.

  • TOEKOMST
  • ZORG