Co-creatie Karavaan: richting voor het instellingsplan ’20-’25

Opdrachtgever: Hogeschool Utrecht
Jaar: 2020

Transitie: Naar een hogeschool waarbij studenten en medewerkers bijdragen aan het onderwijs van de toekomst.

Uitdaging: Studenten en medewerkers oprecht betrekken bij de gedeelde toekomst van de hogeschool.

  • DIALOOGKRACHT
  • ONDERWIJS
  • TOEKOMST
Back to overview

“De motor van onze kennisinstelling zijn de medewerkers en studenten. Met de HU Karavaan hebben we juist deze mensen bij onze toekomst betrokken.”

In 2020 liep het huidige meerjarenplan van de HU af. De thema’s lijken nog steeds ongeveer dezelfde, maar er zijn wel een paar belangrijke ontwikkelingen. De rol van studenten en docenten verandert en nieuwe technologieën brengen allerlei nieuwe vormen van onderwijs. Om te komen tot een instellingsplan dat breed gedragen wordt door de hele hogeschool, wilden we studenten, docenten en medewerkers betrekken. Hun input stelt de hogeschool in staat om het meerjarenplan aan te scherpen en aan te vullen.

Trektocht langs zes gebouwen

Om iedereen de kans te geven input te leveren voor het instellingsplan, organiseerden we een ‘co-creatie karavaan’: een trektocht langs de zes hogeschool gebouwen. In gemengde groepen zijn studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers aan de slag gegaan met acht thema’s.

Analyse en inzichten

Zij formuleerden op richtingwijzers een gezamenlijk antwoord op een hoofdvraag bij elk thema. Tijdens twee borrelsessies beoordeelde de HU gemeenschap deze richtingwijzers door per thema met een sticker te stemmen op de belangrijkste richtingwijzer. De opbrengsten zijn geanalyseerd en verwerkt tot inzichten. Deze inzichten vormen een rode lijn tussen de thema’s.

  • DIALOOGKRACHT
  • ONDERWIJS
  • TOEKOMST