We love Groente-, Fruit- en etensresten!

Uitnodiging

DOE PRAKTISCH MEE!

Groente-, fruit en etensresten (GFE) zijn het minst populaire afval voor bewoners. We horen vaak ‘Het is vies’ of ‘Het heeft weinig waarde’. Bewoners gooien GFE dus bij het restafval. En dat terwijl het apart weggooien van GFE grote voordelen heeft.

Het klinkt misschien gek: wij willen van GFE afval scheiden leuk maken. Onze vraag aan jou is: wil je ons daarmee helpen? Wat is er volgens jou nodig om GFE afval populair te maken? En wat helpt jou, in jouw keuken en in het gebouw?

De resultaten verspreiden we – samen met onze opdrachtgever Rijkswaterstaat. Want we hopen dat jullie oplossing ervoor zorgt dat heel veel mensen GFE apart houden!

HOE GAAN WE AAN DE SLAG?

Wij organiseren drie online (avond)bijeenkomsten met bewoners van hoogbouw. De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 a 2 uur. Jullie geven je idee voor leuke/makkelijke manieren en wij proberen het te maken. Daarna krijgen jullie het ontwerp thuis om uit te proberen. En we zijn natuurlijk heel benieuwd: werkt wat jullie bedachten? Kan het (nog) beter?

 

IK WIL MEEDOEN! EN NU?

Wanneer je mee wilt doen, geef je dan op. Met andere hoogbouw bewoners gaan we brainstormen en testen. In twee maanden tijd houden we drie bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn online, dus je hebt een computer en internetverbinding nodig. Tussen bijeenkomst twee en drie testen jullie het bedachte ontwerp. En aan het eind geven we Rijkswaterstaat een advies. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor afvalscheiding. In het advies staat hoe jullie ideeën en ervaringen bijdragen aan leuker, meer en beter GFE-scheiden.

We beloven leuke bijeenkomsten vol energie. Zo heb je in tijden van corona een leuke avond! Ben je enthousiast of wil je meer weten? Stuur een mail naar: eline@designinnovationgroup.nl