We love Groente-, Fruit- en etensresten!

Uitnodiging

DOE PRAKTISCH MEE!

Groente-, fruit en etensresten (GFE) zijn het minst populaire afval voor bewoners. We horen vaak ‘Het is vies’ of ‘Het heeft weinig waarde’. Bewoners gooien GFE dus bij het restafval. En dat terwijl het apart weggooien van GFE grote voordelen heeft.

Het klinkt misschien gek: wij willen van GFE afval scheiden leuk maken. Onze vraag aan jou is: wil je ons daarmee helpen? Wat is er volgens jou nodig om GFE afval populair te maken? En wat helpt jou, in jouw keuken en in het gebouw?

De resultaten verspreiden we – samen met onze opdrachtgever Rijkswaterstaat. Want we hopen dat jullie oplossing ervoor zorgt dat heel veel mensen GFE apart houden!

Woon jij in een flat zonder (eigen) tuin?
Wordt GFE bij jou in de buurt opgehaald?

En wil je met ons meedenken over hoe het beter kan?

Geef je dan uiterlijk maandag 8 maart op voor beide online sessies:

do 11 maart | 19.30 – 21:00

vrij 12 maart | 19.30 – 21:00

Meld je aan via: tesse@designinnovationgroup.nl

HOE GAAN WE AAN DE SLAG?

Wij organiseren uiteindelijk drie online (avond)bijeenkomsten met bewoners van hoogbouw. De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur. In de eerste twee sessies bedenken we ideeen voor leuke/makkelijke manieren om GFE te scheiden en wij gaan daar mee aan de slag. Daarna krijgen jullie het ontwerp thuis om uit te proberen. En we zijn natuurlijk heel benieuwd: werkt wat jullie bedachten? Kan het (nog) beter? Dat bespreken we in de laatste sessie.

 

IK WIL MEEDOEN! EN NU?

Wanneer je mee wilt doen, geef je dan op.
De bijeenkomsten zijn online, dus je hebt een computer en internetverbinding nodig. Aan het eind geven we Rijkswaterstaat een advies. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor afvalscheiding. In het advies staat hoe jullie ideeën en ervaringen bijdragen aan leuker, meer en beter GFE-scheiden.

We beloven leuke bijeenkomsten vol energie. Zo heb je in tijden van corona een leuke avond! Ben je enthousiast of wil je meer weten? Stuur een mail naar: tesse@designinnovationgroup.nl