Vacature: design researcher – medior

Word jij onze nieuwe collega?

Vacature: design researcher – medior

 

Jouw expertise en ervaring

Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als ontwerpend denker. Je bent vaardig in design research, ideation en prototyping. We kunnen jou met een gerust hart erop uitsturen voor het doen van diepte-interviews, participatiebijeenkomsten of het faciliteren van multi-stakeholder gesprekken. Je kan interventies bedenken en vormgeven. En je zet eenvoudig inzichten om in een visueel aantrekkelijk en goed onderbouwd verhaal en advies. Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels en je bent handig met het Adobe Creative Suite. Dit alles blijkt ook uit je opleiding en de activiteiten die je tot dusver deed.

 

Jouw karakter

Je bent bevlogen op je eigen vakgebied en weet ook waar anderen juist beter zijn. Je bent doortastend en nieuwsgierig. Je houdt van de ‘weird and wonderful’: je viert eigenaardigheden en bent onconventioneel zonder zweverig te zijn. Je hebt lef om het anders te doen en jezelf te laten zien. Je hebt creatieve intelligentie en bent veelzijdig en flexibel. Je ziet en denkt in mogelijkheden en hebt een sterk gevoel voor esthetiek. In de samenwerking ben je betrokken en constructief. Je bent een natuurlijke teamspeler die vanuit samenwerking handelt. En je weet intuïtie en emotie op een waardevolle manier te gebruiken.

 

Wat ga je doen?

Je werkt inhoudelijk mee aan projecten. Je geeft samen met je team vorm aan het juiste ontwerpproces, processtappen en ingezette methodes. Je werkt o.a. aan visieontwikkeling, strategieontwerp, en het uitdenken van de eerstvolgende concrete stap richting verandering. Je doet hiervoor design research, ideation en prototyping. En werkt mee aan het omzetten van inzichten en advies in een samenhangend, onderbouwd en visueel aantrekkelijk verhaal. En signaleert en denkt mee over eventuele aanpassing van de bedachte aanpak wanneer dit nodig is voor het project.

 

Over DIG

DIG brengt ontwerpend denken en doen in bij organisaties om een eerlijke toekomst te realiseren waar de wereld in balans is. We zijn bevlogen en deskundige mensen met uiteenlopende creatieve achtergronden, die met ontwerpend denken en doen, met verbeeldingskracht en met creatieve intelligentie bijdragen aan positieve verandering.

 

We geven creatief, strategisch advies. Hebben het lef om een gefundeerde mening neer te zetten. Ook als die tegen de heersende opvattingen ingaat. DIG kijkt verder dan de traditionele (rationele) denkpatronen. Agenderen belangwekkende onderwerpen. Verbeelden de toekomst met verschillende (research based) scenario’s. Ontwerpen veranderpaden en het programma erheen.  Waarbij we rekening houden met gedrag, identiteit, en het verhaal. En zorgen er zo voor dat iedereen mee wil, mee kan en mee gaat. Zodat organisaties hun potentie ontwikkelen en bijdragen aan een eerlijke wereld in balans.

 

Kijk op onze website www.designinnovationgroup.nl voor meer informatie over wat wij doen, of op onze LinkedIn, Twitter of Instagram om te zien wie wij in het dagelijks leven zijn.

 

Dit krijg je van ons!

Dit is wat je van DIG kan verwachten:

  • Je kan per direct aan de slag. In eerste instantie denken we aan een half jaar contract om elkaar beter te leren kennen. Met de zekere intentie om een langdurige relatie met elkaar aan te gaan!
  • Een contract van 32uur
  • Een passend salaris conform de BNO-salarisrichtlijnen
  • Reiskostenvergoeding, opleidingsbudget en pensioenopbouw
  • Een betrokken team met creatieve denkers
  • Een kantoor in Utrecht met veel planten en zwarte koffie
  • (On)gevraagde inspiratie en flauwe grappen

 

Interesse? Stuur voor 9 september een mail met een korte motivatie, portfolio, cv en een bijlage met iets waar je heel trots op bent, naar: hello@designinnovationgroup.nl