Vacature: Creatief strateeg met focus op business development – senior

Word jij onze nieuwe collega?

Vacature: Creatief strateeg met focus op business development – senior

 

Jouw expertise en ervaring

Je hebt minimaal zeven jaar werkervaring als ontwerpend denker en minstens drie jaar ervaring met business development. Het ontwerpproces is voor jou gesneden koek. Je zet eenvoudig inzichten om in een visueel aantrekkelijk en goed onderbouwd verhaal en advies. Je hebt veranderkundig inzicht en bent ervaren in ontwerpen voor (systeem)verandering. Je hebt begrip van de bestuurlijke, maatschappelijke en politieke context waarin veranderingen plaats vinden. Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels en je bent handig met het Adobe Creative Suite. Dit alles blijkt ook uit je opleiding en de activiteiten die je tot dusver deed. Een relevant netwerk is een pré.

 

Jouw karakter

Je bent deskundig op je eigen vakgebied en weet ook waar anderen juist beter zijn. Je bent doortastend en nieuwsgierig. Je denkt in kansen en mogelijkheden en bent tegelijkertijd realistisch. Je houdt van de ‘weird and wonderful’: je viert eigenaardigheden en bent onconventioneel zonder zweverig te zijn. Je hebt lef om het anders te doen en jezelf te laten zien. Je hebt creatieve intelligentie, bent veelzijdig en flexibel. En in de samenwerking ben je betrokken en constructief. Je bent een natuurlijke teamspeler die vanuit samenwerking handelt. Je weet intuïtie en emotie op een waardevolle manier te gebruiken.

 

Wat ga je doen?

In de rol van business developer zorg je voor het binnenhalen van nieuwe opdrachten voor DIG. Je draagt bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van DIG naar buiten toe. Je legt en onderhoud contact met (potentiële) opdrachtgevers en herkent kansen die zich voordoen. Je initieert en gaat mee naar gesprekken met potentiële opdrachtgevers en helpt met het bedenken en schrijven van voorstellen.

 

Als projectleider ben je eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgevers en zorg je voor inzicht, overzicht en communicatie om een project binnen tijd, budget en kwaliteitseisen te voltooien. Je geeft leiding aan (project)teams (meestal 2 á 3 DIGers) en werkt zelf ook inhoudelijk mee aan projecten. Daarin…

 • ..werk je mee aan visieontwikkeling, strategieontwerp, en het uitdenken van de eerstvolgende concrete stap richting verandering.
 • ..zet je inzichten en advies om in een samenhangend, onderbouwd en visueel aantrekkelijk verhaal.
 • ..adviseer en overleg je met opdrachtgever over inhoud, organisatie en uitvoering van het project.
 • ..zoom je uit om te zien wat er (nog meer) nodig is; in het project en bij de opdrachtgever.
 • ..intervenieer je wanneer dit van belang is voor het project.

 

Over DIG

DIG brengt ontwerpend denken en doen in bij organisaties om een eerlijke toekomst te realiseren waar de wereld in balans is. We zijn bevlogen en deskundige mensen met uiteenlopende creatieve achtergronden, die met ontwerpend denken en doen, met verbeeldingskracht en met creatieve intelligentie bijdragen aan positieve verandering.

 

We geven creatief, strategisch advies. Hebben het lef om een gefundeerde mening neer te zetten. Ook als die tegen de heersende opvattingen ingaat. DIG kijkt verder dan de traditionele (rationele) denkpatronen. Agenderen belangwekkende onderwerpen. Verbeelden de toekomst met verschillende (research based) scenario’s. Ontwerpen veranderpaden en het programma erheen.  Waarbij we rekening houden met gedrag, identiteit, en het verhaal. En zorgen er zo voor dat iedereen mee wil, mee kan en mee gaat. Zodat organisaties hun potentie ontwikkelen en bijdragen aan een eerlijke wereld in balans.

 

Kijk op onze website www.designinnovationgroup.nl voor meer informatie over wat wij doen, of op onze LinkedIn, Twitter of Instagram om te zien wie wij in het dagelijks leven zijn.

 

Dit krijg je van ons!

Dit is wat je van DIG kan verwachten:

 • Je kan per direct aan de slag. In eerste instantie denken we aan een half jaar contract om elkaar beter te leren kennen. Met de zekere intentie om een langdurige relatie met elkaar aan te gaan!
 • Een contract van 32uur
 • Een passend salaris conform de BNO-salarisrichtlijnen
 • Reiskostenvergoeding, opleidingsbudget en pensioenopbouw
 • Een betrokken team met creatieve denkers
 • Een kantoor in Utrecht met veel planten en zwarte koffie
 • (On)gevraagde inspiratie en flauwe grappen

 

Interesse? Stuur voor 9 september een mail met een korte motivatie, portfolio, cv en een bijlage met iets waar je heel trots op bent, naar: hello@designinnovationgroup.nl