Futurebuild
5-7 March 2019 / Londen
The power of creativity for
a circular future

Design Innovation Group is naar Londen vertrokken om deel te nemen aan het Futurebuild event van 5-7 maart. Futurebuild is hét jaarlijkse evenement in het Verenigd Koninkrijk gericht op duurzaam bouwen. Het staat bekend als lanceerplatform voor de nieuwste trends en ontwikkelingen in de bouwsector. Zo is er een ecobuild-conferentie waar experts uit de industrie, academici, gemeenschapsleiders en politici samenkomen om te debatteren en het nieuwe denken over de meest kritieke sociale- en milieukwesties te onderzoeken.

DIG is in Londen onderdeel van het Amsterdam Trade & Innovate (AT&I) paviljoen in de Waste Zone. Deze hub bestaat uit ondernemers met duurzame en innovatieve ideeën over nieuwe manieren om afval te gebruiken als waardevolle hulpbron in een ‘close looped’ systeem. DIG toont de waarde van toekomstgericht denken over circulaire economie en van speculatieve toekomstscenario’s om nieuwe kansen en mogelijkheden voor een circulaire samenleving te creëren.

We doen niet alleen mee als exposant, maar hebben ook de stand ontworpen voor AT&I. Vanuit een circulair oogpunt hebben we een duurzame beursstand gecreëerd. We hebben gebruikt gemaakt van gerecyclede textielbanners waarop alle informatie van de deelnemers is afgedrukt. Deze zijn zo ontworpen dat er nauwelijks gebruik gemaakt hoeft te worden van bevestigingsmateriaal. Elk deel van deze stand kan achteraf worden hergebruikt.

Tijdens Futurebuild worden verschillende seminars georganiseerd. Marieke Rietbergen neemt deel aan de paneldiscussie ‘Herziening van afval. Wanneer recyclen, hergebruiken, vermijden of groeien? ‘In deze sessie op 6 maart (10.30 -11.40) bespreken 6 sprekers voorbeelden van projecten uit de wereld van architectuur, ontwerp en de keten van de circulaire economie.

We hopen je te zien tijdens Futurebuild! Bezoek ons bij stand G92.