Design Thinking voor Communicatie
Frankwatching

Eén van de gave dingen die wij doen is het geven van een Design Thinking training bij Frankwatching. Naast het uitvoeren van onze projecten geven we ook graag dit soort trainingen. Niet alleen omdat we hierdoor scherp blijven op de methodieken die we hanteren, maar ook omdat de uitdagende casussen van de deelnemers ons altijd inspireren.

Het hele jaar door geven wij tweedaagse trainingen ‘Design Thinking voor communicatie’. Deelnemers leren om complexe problemen in communicatie op te lossen door het probleem te benaderen als ontwerper. Met gebruik van Design Thinking technieken krijgen deelnemers inzicht in de daadwerkelijke behoeften van de gebruiker of klant, en komen ze tot nieuwe creatieve en innovatieve ideeën, processen en/of producten.

Deelnemers werken tijdens de training aan hun eigen ingebrachte vraagstukken. We zorgen ervoor dat juist dié onderdelen die in het communicatiewerkveld relevant zijn behandeld worden.
Deelnemers maken kennis met een aantal instrumenten die wij regelmatig inzetten, zoals onder andere persona’s, customer journey’s en handige brainstorm technieken.

Aan de hand van begrijpelijke voorbeelden uit het werkveld wordt de theorie uitgelegd. Zo is direct zichtbaar hoe de theorie in praktijk ingezet kan worden.

Het delen van onze kennis doen wij met plezier, het geeft een kick om te zien dat deelnemers geïnspireerd raken door handige methodes en energie krijgen om met hun eigen “wicked problem” aan de gang te gaan.

Wil jij ook een keer meedoen met onze training?
Klik op deze link voor meer informatie:
https://www.frankwatching.com/academy/training/design-thinking-voor-communicatie/

De training is bedoeld voor iedereen die op een innovatieve manier (complexe) communicatievraagstukken wil oplossen. Denk aan: communicatiemanagers, communicatieadviseurs, communicatiespecialisten en projectleiders communicatie.