8 tips: de Week van de Circulaire Economie

Bij welke activiteit/lezing ben jij in deze Week van de Circulaire Economie te vinden? Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten en lezingen georganiseerd door Nederland Circulair. Organisaties die bezig zijn met circulair ondernemen openen hun deuren. Maar er is nog meer te vinden op het gebied van Circulaire Economie. We hebben 8 tips verzameld die wat ons betreft meer dan de moeite waard zijn! 

#1 De Circulaire Escape Room (Circl):
Krijg meer inzicht in de principes van de circulaire economie en  waarom deze manier logischer is: want waarde hoeft niet altijd geld te zijn en de huidige constante afvalstroom hoeft niet een eeuwige last te zijn. Snap je hoe het werkt? Dan kun je ontsnappen! (Meerdere malen per week te bezoeken)

#2 Circl X mode: Slow Fashionshow: Still Life
Geïnspireerd door de gevangen schoonheid van stillevens, omarmt deze fashion show ook letterlijk het “leven” van materiaal. Op woensdagavond 16 januari toont Circl in samenwerking met Stichting M-ODE de collectie Still Life. Een moment om de klassieke funnel van de mode-industrie te bevragen en het hergebruik van textiel als uitgangspunt te nemen in het proces.

#3 Rondleiding Circl
In een rondleiding door het team van Circl kom je alles te weten over het Circl paviljoen. Leer van hun ervaringen met circulair bouwen, de verhalen achter de hergebruikte materialen en de werkwijze van het restaurant. Wij zijn in elk geval fan! (Meerdere malen per week te bezoeken)

#4 Wadfilm
We doen dit natuurlijk allemaal voor een biodivers klimaat. In de film WAD zie je het wankele evenwicht.

#5 De donut economie
Hoera, de economie groeit weer! We zijn flink aan het shoppen geslagen na de stijging van onze koopkracht. Maar de CO2-uitstoot en de ongelijkheid stijgen helaas net zo hard. Wat is hier aan te doen? De Britse econoom Kate Raworth gebruikt een krachtig beeld voor een nieuwe circulaire economie: de donut. Onze economische activiteiten zouden niet uit de bocht moeten vliegen, maar groeien binnen grenzen, in een ideale cirkel.

#6 Werkconferentie #DuurzameLeiders ‘Onvermijdelijk circulair’
We zijn op reis: van een lineaire naar een circulaire economie. In deze transitie zijn we bezig met de lange termijn: Hoe komen goederen en reizigers in 2050 van A naar B, welke infrastructuur is daarvoor nodig? Maar ook met de korte termijn: welke stappen nemen we vandaag en morgen om tot infra te komen die onvermijdelijk circulair is?

De eerste stappen op deze reis zijn gezet. Circulaire pilots en projecten worden uitgevoerd. Maar hoe komen we van deze eerste tussenstop naar een compleet circulaire economie? Tijdens de #DuurzameLeiders werkconferentie ‘Onvermijdelijk Circulair’ gaan we zowel met de bestemming van onze reis aan de slag als met de eerste tussenstop.

#7 Sprookjes bestaan – circulaire verhalen uit de stad
Langs welke wegen krijg je een duurzaam en circulair initiatief van de grond?
We ontmoeten doeners die al stappen gezet hebben. Waar hebben zij van geleerd en wat zouden ze nu anders aanpakken? Of wat zouden ze juist weer zo doen?
Samen kijken we hoe je een initiatief goed op poten zet. Zo helpen we elkaar om van broodkruimels kiezelstenen te maken.

#  8. Circular Economy Summit – Netherlands & Nordics
Wat zijn de volgende stappen om van een lineaire naar een circulaire economie te gaan? En hoe kunnen Nederland en Scandinavische landen hierin samenwerken? De Zweedse Kamer van Koophandel, Finse Kamer van Koophandel, Noorse Nederlandse Kamer van Koophandel en de Deense Dutch Business Club nodigen u samen met de Scandinavische ambassades en de Europese Commissie uit voor een inspirerend event.