Stage vacature: Design Researcher

Februari - Juni 2023

Wie zijn wij?

DIG brengt ontwerpend denken en doen in bij organisaties om een eerlijke toekomst te realiseren waar de wereld in balans is. We zijn bevlogen en deskundige mensen met uiteenlopende creatieve achtergronden, die met ontwerpend denken en doen, met verbeeldingskracht en met creatieve intelligentie bijdragen aan positieve verandering.

We geven creatief, strategisch advies. Hebben het lef om een gefundeerde mening neer te zetten. Ook als die tegen de heersende opvattingen ingaat. DIG kijkt verder dan de traditionele (rationele) denkpatronen. Agenderen belangwekkende onderwerpen. Verbeelden de toekomst met verschillende (research based) scenario’s. Ontwerpen veranderpaden en het programma erheen.  Waarbij we rekening houden met gedrag, identiteit, en het verhaal. En zorgen er zo voor dat iedereen mee wil, mee kan en mee gaat. Zodat organisaties hun potentie ontwikkelen en bijdragen aan een eerlijke wereld in balans.

Kijk op onze website www.designinnovationgroup.nl voor meer informatie over wat wij doen, of op onze LinkedIn, Twitter of Instagram om te zien wie wij in het dagelijks leven zijn.

Wie ben jij?

Jij ziet en denkt in mogelijkheden, bent creatief en durft initiatief te nemen. Je kunt goed in een (multidisciplinair) team werken en werkt ook graag zelfstandig. Je bent leergierig en nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Je houdt van aanpakken en bent meer dan geïnteresseerd in design thinking, verbeelding en strategieontwikkeling. Dat blijkt ook uit de activiteiten die je tot dusver deed.

  • Jij bent leergierig en opzoek naar een uitdaging.
  • Jij bent ondernemend, flexibel en hebt een hands-on mentaliteit.
  • Je houdt ervan om je in een onderwerp vast te bijten en het uit te pluizen.
  • Je hebt ervaring met Adobe Creative Cloud en je bent handig met Microsoft Office pakket.
  • Je bent geïnteresseerd in duurzaamheidsvraagstukken.
  • Jij beschikt goede kennis over de Nederlandse en Engelse taal.
  • Ervaring met design thinking is een pré.

Wat ga je doen?

Gedurende jouw stage bij DIG ben je actief betrokken bij lopende projecten en de ontwikkeling van de organisatie. De focus van de stage ligt op inhoudelijke en ondersteunende werkzaamheden in projecten. Denk hierbij aan onderzoek, vormgeving, voorbereiden van bijeenkomsten, verslaglegging en deskresearch. We stemmen graag met jou af welke taken en verantwoordelijkheden je precies krijgt, die aansluiten bij je leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling.

Wat bieden we jou?

Een fijne werksfeer binnen een enthousiast en jong team.
Periode? Minimaal 5 maanden vanaf februari 2023. Liever vanaf september 2023? Mail ons dan ook alvast!

Stuur je portfolio, cv en motivatiebrief naar: hanneke@designinnovationgroup.nl