Stage vacature: Design Researcher (NL)

Vanaf september 2023

We also have a Design research vacancy for English speaking students: https://designinnovationgroup.nl/design-intern-design-researcher/

Wie zijn wij?

Wij zijn een strategisch, sociaal ontwerpbureau dat ontwerpend denken en doen in zet bij organisaties om een eerlijke toekomst te realiseren waar de wereld in balans is. Wij werken over de hele wereld. De projecten over de grens komen tot stand in samenwerking met onze partners in het land. We zijn een multidisciplinair, internationaal en bevlogen team met uiteenlopende creatieve achtergronden, die met co-creatie, de design thinking methode, verbeeldingskracht en met creatieve intelligentie bijdragen aan positieve verandering.

Wij zijn een innovatie en onderzoek partner voor onze opdrachtgevers en hebben het lef om een gefundeerde mening neer te zetten. Ook als die tegen de heersende opvattingen ingaat. DIG kijkt verder dan de traditionele (rationele) denkpatronen. We geven creatief en strategisch advies. Creëren oplossingen met maatschappelijke impact. Stimuleren kennisdeling door het geven van trainingen. Verbeelden de toekomst met verschillende (research based) scenario’s. Ontwerpen veranderpaden en het programma erheen. Waarbij we rekening houden met gedrag, identiteit, en het verhaal. En zorgen er zo voor dat iedereen mee wil, mee kan en mee gaat. Zodat organisaties hun potentie ontwikkelen en bijdragen aan een eerlijke wereld in balans.

Wie ben jij?

JIJ bent een creatieve ontwerper. Je omarmt diversiteit, je bent nieuwsgierig en bereid om nieuwe manieren van problemen oplossen te exploreren. Je neemt doordachte beslissingen en bent bewust dat ons werk onderdeel is van een groter systeem. Je houdt van aanpakken en bent meer dan geïnteresseerd in design thinking, verbeelding en strategieontwikkeling. Dat blijkt ook uit de activiteiten die je tot dusver deed.

  • Jij bent leergierig en opzoek naar een uitdaging.
  • Jij bent ondernemend, flexibel en hebt een hands-on mentaliteit.
  • Je houdt ervan om je in een onderwerp vast te bijten en het uit te pluizen.
  • Je hebt ervaring met Adobe Creative Cloud en je bent handig met Microsoft Office pakket.
  • Je bent geïnteresseerd in duurzaamheidsvraagstukken.
  • Jij beschikt goede kennis over de Nederlandse en Engelse taal.
  • Ervaring met design thinking is een pré.

Wat ga je doen?

Gedurende jouw stage bij DIG ben je actief betrokken bij lopende projecten en de ontwikkeling van de organisatie. De focus van de stage ligt op inhoudelijke en ondersteunende werkzaamheden in projecten. Denk hierbij aan onderzoek, vormgeving, voorbereiden van bijeenkomsten, verslaglegging en deskresearch. We stemmen graag met jou af welke taken en verantwoordelijkheden je precies krijgt, die aansluiten bij je leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling.

Wat bieden we jou?

Een fijne werksfeer binnen een enthousiast en jong team.
Periode? Minimaal 5 maanden vanaf september 2023. Liever vanaf september 2023? Mail ons dan ook alvast!

Stuur je portfolio, cv en motivatiebrief naar: jobs@designinnovationgroup.nl