Stage vacature: Creatieve content en PR (ENG/NL)

Vanaf september 2023

Creatieve content, marketing/PR stagiaire

Vanaf september 2023 (32 uur) voor 4 tot 6 maanden

(Don’t you speak Dutch? The English vacancy will be online asap)

We zoeken een creatieve stagiaire die ontwerpend denken en doen graag inzet voor een wereld in balans. De focus van de stage ligt op marketing en communicatie, het maken van creatieve content en het ondersteunen van het pr-team.

  • Je helpt complexe vraagstukken omzetten naar toegankelijk beeld. Denk hierbij aan infographics, collages, animaties, video’s en het opmaken van rapporten en visuele uitingen.
  • Je bent betrokken bij het meewerken aan de pr strategie van DIG en je denkt mee over de invulling van online content (denk aan sociale media, mails en website).
  • Als onderdeel van ons bedrijf hebben we een (online) community gecreëerd met als doel om het design thinking gedachtengoed te verspreiden. Je bent betrokken bij het ondersteunen van deze gemeenschap door het faciliteren van online evenementen en het uitdenken van activiteiten.

Naast deze activiteiten, ben je ook actief betrokken bij lopende projecten en de ontwikkeling van onze organisatie.

Wie zijn wij?
Wij zijn een strategisch, sociaal ontwerpbureau dat ontwerpend denken en doen in zet bij organisaties om een eerlijke toekomst te realiseren waar de wereld in balans is. Wij werken over de hele wereld. De projecten over de grens komen tot stand in samenwerking met onze partners in het land.

We zijn een multidisciplinair, internationaal en bevlogen team met uiteenlopende creatieve achtergronden, die met co-creatie, de design thinking methode, verbeeldingskracht en met creatieve intelligentie bijdragen aan positieve verandering. Wij zijn een innovatie en onderzoek partner voor onze opdrachtgevers en hebben het lef om een gefundeerde mening neer te zetten. Ook als die tegen de heersende opvattingen ingaat. DIG kijkt verder dan de traditionele (rationele) denkpatronen. We geven creatief en strategisch advies. Creëren oplossingen met maatschappelijke impact. Stimuleren kennisdeling door het geven van trainingen. Verbeelden de toekomst met verschillende (research based) scenario’s. Ontwerpen veranderpaden en het programma erheen. Waarbij we rekening houden met gedrag, identiteit, en het verhaal. En zorgen er zo voor dat iedereen mee wil, mee kan en mee gaat. Zodat organisaties hun potentie ontwikkelen en bijdragen aan een eerlijke wereld in balans.

Wie ben jij?

JIJ bent een creatieve ontwerper. Je omarmt diversiteit, je bent nieuwsgierig en bereid om nieuwe manieren van problemen oplossen te exploreren. Je neemt doordachte beslissingen en bent bewust dat ons werk onderdeel is van een groter systeem. Jij weet in een handomdraai beelden te bewerken in Photoshop, je hebt gevoel voor grafische vormgeving en je houdt ervan om inhoud om te zetten in knallende esthetische content. Je kunt goed in een multidisciplinair team werken en werkt ook graag zelfstandig.

Skills:

  • Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands (de helft van onze opdrachten is in het Engels). Als je Frans spreekt is dat een pré.
  • Je houdt ervan om in een dynamisch, project-georiënteerd en internationale werkomgeving te werken
  • Je bent proactief en leergierig. Je weet hoe je professionele relaties moet onderhouden.
  • Een pakkende tekst staat bij jou zo op papier, jij bent zeker creatief.
  • Je hebt ervaring met Adobe Creative Cloud (zoals Photoshop, Première en/of Illustrator); en je bent handig met Microsoft Office pakket.
  • Je hebt communicatie en marketing skills. Daarnaast ben je goed in organiseren en plannen.
  • Ervaring met video- en/of fotoapparatuur is een pré, maar niet noodzakelijk

Wat bieden we jou?

Een fijne werksfeer binnen een enthousiast, internationaal en jong team. Een kantoor in Utrecht én in Amsterdam. Een stage tussen de 4 en 6 maanden vanaf maart 2023 voor 32 uur per week. Liever vanaf februari 2024? Mail ons dan ook alvast!

Reageren kan via jobs@designinnovationgroup.nl met je motivatie, CV en portfolio.