Design Innovation Academy

Voor wie is de Design Innovation Academy?
Voor iedereen die: 
- Streeft naar een duurzame en eerlijke wereld.
- Gelooft dat creativiteit nodig is voor een wereld in balans. 
- In beweging wil komen, maar niet weet hóe. 

Individueel of met je hele team

Design Innovation Academy (DIA) biedt diverse trainingen aan die jou grip en structuur geven om beweging te creëren, daar waar het stil staat. De eerstvolgende training is Behavioural Design for Good op 10, 24 en 25 januari.

- Kosten: €2250,- excl BTW.
- Inclusief materiaal en lunch.
- Vanaf 7 deelnemers gaat de training door.

Meld je aan voor training Behavioural Design for Good door een mail te sturen naar academy@designinnovationgroup.nl met in de titel de vermelding van de training.


Back to overview

Creëer met ontwerpend denken en doen een wereld in balans.

Ontdek samen met collega-wereldverbeteraars hoe je ontwerpend denken inzet voor een duurzamere en betere wereld. Veranderen is lastig en spannend. Welke richting ga je op? Hoe verleid je mensen om mee te gaan in de verandering? En hoe zorg je ervoor dat er ook écht verandering komt? Design Innovation Academy (DIA) biedt diverse trainingen aan die jou grip en structuur geven om beweging te creëren, daar waar het stil staat.
Op weg naar een wereld in balans. 

Behavioural Design for Good - 3 daagse training 

Het veranderen van gedrag, keuzes en gewoontes in teams en organisaties is geen gemakkelijke opgave. Bij behavioural design, ook wel gedragsontwerp genoemd, wordt gebruik gemaakt van diverse technieken uit de gedragswetenschappen om menselijk gedrag te beïnvloeden en te veranderen. Dat kan ingezet worden op kleine schaal, bijvoorbeeld bij afvalscheiding op kantoor, maar je kan deze wetenschappelijke kennis en tools ook gebruiken om de grootste complexe uitdagingen van onze tijd te lijf te gaan. 

In deze training maak je kennis met diverse technieken uit de gedragswetenschappen om menselijk gedrag te beïnvloeden en te veranderen. We focussen ons niet alleen op mensen, maar ook de omgeving en persoonlijke factoren die gewenst gedrag beïnvloeden. Je gebruikt het Behaviour Change-model, ontwikkeld door Renes en Hermsen en de Double Diamond van de Design Council. Samen gaan we gedrag in de praktijk onderzoeken en leren ontwerpen voor gedragsinterventies. Je gaat praktisch aan de slag met een eigen case die als rode draad door de training loopt. 

Praktische informatie

Klik hier om het hele programma te bekijken

Schrijf je nu in: 

  • 10, 24 en 25 januari 
  • In Utrecht (locatie wordt later bekend gemaakt) 
  • Van 09:30 – 16:00 
  • 2250,- excl BTW
  • Inclusief materiaal en lunch 
  • Vanaf 7 deelnemers gaat de training door
  • Meld je aan voor training Behavioural Design for Good door een mail te sturen naar academy@designinnovationgroup.nl met in de titel de vermelding van de training.