Een nieuwe mijlpaal in de fusie tussen Butterfly Works en Design Innovation Group

Utrecht, Augustus 31, 2023: We hebben een mooie mijlpaal bereikt: het merk Butterfly Works is officiëel ondergebracht bij Design Innovation Group (DIG). Butterfly Works zal haar onderscheidende identiteit behouden als methodiek voor interculturele co-creatie onder de paraplu van DIG.  

Een nieuw hoofdstuk voor Butterfly Works

Al dragen onze vleugels een nieuw logo, onze toewijding aan de kracht van co-creatie en Design Thinking voor sociale impact blijft hetzelfde. Aan het begin van deze gezamenlijke reis onthullen we met veel plezier het volgende hoofdstuk voor Butterfly Works:

Butterfly Works als florerend merk powered by DIG, waardoor we onze methodiek voor interculturele co-creatie kunnen blijven toepassen en verfijnen met behulp van onze Butterfly toolbox en we ondertussen de groei van onze gewaardeerde Butterfly community blijven voeden.

In deze nieuwe fase vinden er grote veranderingen plaats in de slimme en creatieve geesten die deel hebben uitgemaakt van Butterfly Works! We nemen afscheid van ons Supervisory Board bestaand Anita van Duin, Edith van der Spruit, Arnoud van der Zee, Bas van Berkestijn en Susan van Esch. We danken hen hartelijk voor hun toewijding en bijdragen aan Butterfly Works! 

De Butterfly Works Foundation blijft betekenisvol verschil maken met communities over de hele wereld, door projecten te ondersteunen die in lijn zijn met de interculturele co-creatie en design thinking methodiek voor een meer inclusieve en diverse wereld. Dit gebeurt onder begeleiding van Zuleika Sheik, Edith van der Spruit en Tjerk Wagenaar als ons nieuwe Board, die het stokje overneemt van Hanja Holm en Merel van der Woude.  

We zetten grote stappen in het realiseren van onze visie

Deze belangrijke mijlpaal markeert onze toewijding om design in te zetten als katalysator voor maatschappelijke vooruitgang, het overbruggen van kloven, en het realiseren van transformatieve verandering. Samen zetten we ons in voor het bouwen van een wereld in evenwicht die de tand des tijds kan doorstaan, gefundeerd op principes van eerlijkheid, gelijkheid en duurzaamheid. We blijven innovatie aanjagen en betekenisvolle sociale impact creëren met communities en organisaties over de hele wereld. 

Voor verdere vragen of meer informatie, ga naar de officiële Design Innovation Group website of neem contact op met DIG directeur Marieke Rietbergen via: marieke@designinnovationgroup.nl of met Merel van der Woude, via: merel@designinnovationgroup.nl 

Citaat Merel:
“Butterfly Works heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt sinds de start ervan aan het begin van dit millennium. Het is geweldig om het nu te zien als een merk voor de methodiek die de kern vormt van het werk dat we inmiddels bijna twintig jaar doen! Ik kijk ernaar uit om te blijven groeien en leren als een groter team bij Design Innovation Group.”