Design Innovation Group en Butterfly Works kondigen fusie aan

Utrecht, 23 Maart 2023: Het strategisch ontwerp adviesbureau Design Innovation Group (DIG) en het social designbureau Butterfly Works uit Amsterdam gaan hun krachten bundelen. Hiermee versterken ze hun positie wereldwijd op het gebied van social en strategic design. Butterfly Works wordt daarmee onderdeel van Design Innovation Group. Dit nieuws werd bekendgemaakt tijdens het 10-jarig jubileum event van DIG.

Een unieke kans om grotere impact te maken met co-creatie en Design Thinking
Beide bureaus gebruiken ontwerpend denken en doen om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Butterfly Works werkt internationaal en faciliteert ontwerpprocessen voor ontwikkelingssamenwerking met een wereldwijd netwerk van ontwerpers en co-creatie experts. DIG heeft veel ervaring met ontwerpprocessen voor systeeminnovatie en gedragsverandering bij bedrijven en overheden in Nederland.

Door de krachten te bundelen kan DIG een grotere markt bedienen met een breder scala aan services, zowel in Nederland, als in de rest van de wereld.

Oprichter en CEO DIG, Marieke Rietbergen: “DIG heeft een duidelijke droom en ambitie om meer impact te maken. Dan is het belangrijk om een stevige organisatie te zijn. We keken al naar markten waar we ons op kunnen begeven – op termijn – naast Nederland. Deze dromen bleken te matchen met die van Butterfly Works en daarom hebben we de verkenning om samen te gaan doorgezet”.

Hanja Holm, Managing Director Butterfly Works: “Dit biedt veel kansen om het werk van Butterfly Works te versterken. Door deze samenwerking kunnen we blijven doen waar we goed in zijn, met hetzelfde team en voor dezelfde en nieuwe opdrachtgevers onder de bezielende leiding van Marieke.”

Over Design Innovation Group
Design Innovation Group (DIG) is een ontwerpend strategiebureau dat met behulp van ontwerpend denken en doen maatschappelijke uitdagingen aanpakt. Met innovatieve methoden (her)ontwerpt DIG visies, strategie, beleid, diensten en systemen. DIG brengt verbeelding om toekomsten voorstelbaar te maken, ondersteunt gesprekken om met elkaar de goede dialogen te voeren en ontwerpt gedragsinterventies om te zorgen dat deze in lijn komen met de toekomst. Zo werken we samen met onze opdrachtgevers aan toekomstperspectieven en oplossingen voor een wereld in transitie.

Over Butterfly Works
Butterfly Works is een social designbureau dat pioniert in het co-creëren van inclusieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken wereldwijd. Het bureau heeft meer dan 20 jaar ervaring in meer dan 35 landen op 150+ projecten en 200+ partners. Ze zijn gespecialiseerd in het co-creëren van educatie- en communicatieoplossingen door middel van inclusieve en context-specifieke ontwerpmethodes.

Foto gemaakt door Janneke Hoeben