Empowered by Robots

TRACK #1

EMPOWERED BY ROBOTS
Design the future labour market for human & bots!
Datum: 30-01
Tijd: 20.00-22.00 (inloop 19.30)

Deze avond verkennen we hoe robots ons helpen ons werk leuker en zinvoller te maken. Welke nieuwe beroepen kunnen we ontwerpen met inzet van nieuwe technologie? Hoe gaan robots en mensen samenwerken? Hoe ontwerpen we een toekomst voor mens en robot?

De avond is interessant voor iedereen met een passie voor nieuwe technologie, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en vooral ook voor potentieel geïnteresseerden van de ontwerpwedstrijd Empowered By Robots.

SPREKERS

  • Staf Depla, wethouder gemeente Eindhoven is samen met Start Foundation (Jos Verhoeven) initiator van de ontwerpwedstrijd Empowered by Robots. Hij vertelt deze avond waarom hij robots niet als bedreiging ziet, maar als een kans voor nieuwe werkgelegenheid.
  • Mathilde Nakken namens Next Nature Network ontwerpt HUBOT: het uitzendbureau voor Robots en Mensen dat te zien zal zijn op de Dutch Design Week 2017. De beste ontwerpen uit de challenge krijgen ene plekje in de expositie
  • Ine Gevers, artistiek directeur Stichting Niet Normaal, voormalig curator Hacking Habitat, werkt nu aan de kunstmanifestatie Robot Love
  • Sander Mulder, Design Researcher TU Delft geeft een robot demonstratie
  • Lianne Polinder, Design researcher DIG, deelt inzichten over opkomende technologieën en de impact daarvan op de arbeidsmarkt.