Marieke Rietbergen
Founder & CEO

 

‘We verbinden mens en systeem
om transities te versnellen of waar
nodig in beweging te brengen’

Marieke Rietbergen is oprichter en CEO van DIG – Design Innovation Group. Van origine is zij ergotherapeut. Daar zag Marieke dat openheid en veranderbereidheid individuen helpt bij noodzakelijke verandering. Die eigenschappen kun je niet forceren, alleen faciliteren. Dit inzicht zet zij in voor innovatie- en veranderingsprocessen bij haar opdrachtgevers. Met haar kennis als politicoloog legt ze machtsstructuren en obstakels bloot bij het hoe en het waarom van een transformatie.

Voor ze DIG oprichtte, werkte Marieke bij Stichting Nederland Kennisland en het architectenbureau OMA/AMO. Als zelfstandig adviseur zette ze zich in voor Droog Design, XML architecten en als privaat secretaris voor de Topsector Creatieve Industrie.

Na jaren gewerkt te hebben als projectleider, heeft zij tegenwoordig in projecten de rol van sparringpartner, aanstuurder en steun voor de projectteams. Ze zoekt naar wat niet is. Marieke ontwikkelt momenteel een verhaal over creativiteit, transities en leiderschap. Haar competenties en variëteit aan ervaring in veel verschillende sectoren met veel leiders binnen de samenleving maken haar de ideale verbinder tussen kennis, mensen en perspectieven.

E: marieke@designinnovationgroup.nl