Design Innovation Tracks / Train of thoughts

In onze samenleving worstelen we met allerlei lastige vraagstukken die we maar niet opgelost krijgen met een traditionele aanpak. Hoe kunnen we zorgen dat het milieu nu echt verbeterd? Hoe geven we inwoners echt een plek in de politiek? Hoe ontwikkelen we betere, mensvriendelijke en betaalbare zorg? En hoe zetten we opkomende technologieen zo in dat mensen het inzetten zoals we willen? Er is een nieuwe manier van denken en opereren nodig om deze lastige kwesties aan te pakken. Ontwerpend denken is wat ons betreft de methode om wel verder te komen in dit soort verandervraagstukken.

Tijdens de DIG Design Talks verkennen we hoe we innovatie kunnen ontwerpen, bevorderen en dus doorbraken forceren met behulp van design methodes en strategische ontworpen interventies. Hoe kunnen we de manieren van denken en maken van ontwerpers toepassen in de wereld van organisatie en bestuur en hoe het makend denken ons helpt om nieuwe technische ontwikkelingen naar onze hand te zetten.

We nodigen bekende ontwerpende denkers en doeners uit om kennis te delen, met elkaar te aan de slag te gaan en vooral ook samen nieuwe inzichten te ontwikkelen. Ontwerp je mee?